Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Purmerend, hoofdvestiging Amstelveen
Verstopping als oorzaak van stankoverlast Redactie, 13 februari 2024
Rioolstank in huis? J.G. Riooltechniek kan u hiermee helpen!

Wanneer u een onaangename rioolgeur in uw huis opmerkt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Als eerste kunt u kijken of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Door het reinigen van de sifons kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur aanhoudt, kan er echter een lek in het rioolstelsel zijn.

Het is aan te bevelen om direct een deskundig rioleringsbedrijf te contacteren om het probleem te lokaliseren en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste expertise, kennen de klappen van de zweep en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de klus veilig en efficiënt te klaren. U hoeft niet zelf aan de slag te gaan, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

Waarom ruikt uw rioolleiding onplezierig?

Rioolleidingen kunnen verschillende oorzaken hebben voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor rioollucht in uw woning:Het kan zijn dat de riolering in uw woning beschadigd of verzakt is door werkzaamheden, met als gevolg dat er scheuren ontstaan in de riolering en rioollucht in uw woning kan komen.

Wat kan de geur veroorzaken: verstopping in de afvoer

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit wijzen op een verstopte leiding. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er onaangename geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook het geval zijn dat het riool zelf verstopt raakt, in plaats van een leiding. Vraag in dat geval je buren of zij ook hinder ondervinden van een geblokkeerde riolering. Als dit het geval is, neem dan contact op met je gemeente.

Kunt u een mogelijk lek waarnemen in uw leidingen?

Indien er een lekkage optreedt in uw afvoer, kan vuil water en de bijbehorende onaangename geur uw woning binnenkomen. Dit kan leiden tot hinderlijke geur en uiteindelijk schade door water. Het is daarom belangrijk om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning correct kunt ontluchten

Zorg voor een goede luchtstroom in uw afvoer. Meestal wordt dit geregeld door middel van een afvoerpijp op het dak van uw woning. Indien deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt raakt, kan de geur van het riool uw woning infiltreren.

Houd uw huis vrij van rioolgeur door de afvoer regelmatig te laten doorstromen

Dankzij een waterslot, dat ook wel stankslot of sifon wordt genoemd, wordt voorkomen dat de rioollucht via de afvoer van de wc in uw woning terechtkomt. Het is mogelijk dat een afvoer droog komt te staan als deze gedurende lange tijd niet wordt gebruikt, waardoor de rioollucht ongehinderd uw huis kan binnendringen. Door regelmatig water door de afvoeren te laten stromen, kunt u voorkomen dat dit gebeurt.

Zorg ervoor dat u geen last heeft van stankoverlast in uw woning

Verschillende factoren kunnen ertoe leiden dat er een rioollucht in uw huis hangt. Vaak zijn etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil de boosdoeners bij verstoppingen. Het schoonmaken van uw afvoerputjes op regelmatige basis kan helpen bij het voorkomen van verstoppingen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6025

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!