Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Purmerend, hoofdvestiging Amstelveen
Heeft u last van rioolvliegjes Redactie, 15 januari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Purmerend en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat J.G. Riooltechniek u helpen in Purmerend!

Deze insecten worden ook wel aangeduid als aalputmotjes of motmuggen. Als er hinder wordt ondervonden van deze rioolvliegjes, kan dit duiden op een probleem met de riolering. Als u deze rioolvliegjes constateert, is het aan te raden om direct stappen te ondernemen.

Welke eigenschappen hebben rioolvliegjes?

Deze insectjes, met een grootte van meestal 1,5 tot 7 millimeter, kunnen via de kleinste openingen in uw huis terechtkomen. Hun vleugels zijn groter dan hun lichaam en bedekt met kleine haartjes. Daarnaast hebben ze een grijsgoudkleurig uiterlijk en onderscheiden ze zich door hun twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Met een levensduur van slechts drie weken als volwassen insecten, weten deze kleine vliegjes zich toch snel voort te planten.

Een vrouwtje legt 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Ondanks hun rustige gedrag overdag, worden ze actiever en beginnen ze zich te voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Veelal is een rioleringsprobleem, vooral bij kapotte leidingen, de belangrijkste reden voor het hebben van een rioolvliegjesplaag in uw huis. Vaak worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe verwijdert u rioolvliegjes?

Om een plaag te verminderen, dient u de broedplaatsen te vinden, doorgaans in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Als het gaat om reparaties, kunt u deskundigen inschakelen om het probleem op te lossen.

Gewoonlijk vindt men broedplaatsen op plekken die in verband staan ​​met de riolering, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Naast het huis zijn er ook andere plekken waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Hygiëne is cruciaal om een rioolvliegjesfamilie te voorkomen.

Repareer onmiddellijk rioolproblemen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Denk er ook aan om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren door te spoelen met heet water en zuiveringszout. Het is belangrijk om voedsel dat ermee in aanraking komt direct weg te gooien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6025

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!