Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Purmerend, hoofdvestiging Amstelveen
Identificeren van een defecte afwateringsleiding en uw beslissingen Redactie, 5 maart 2024
Bij een verstopte afvoer bent u bij J.G. Riooltechniek aan het juiste adres!

Een goed werkend riool is van groot belang in uw woning. Maar soms kunnen er problemen ontstaan waardoor het beschadigd raakt. Hoe kunt u dit constateren? En wat is de gepaste reactie?In dit artikel worden diverse herkenningspunten van een beschadigd riool besproken, met mogelijke oplossingen om snel actie te ondernemen indien nodig.

Signalen van een defect riool herkennen

Er zijn verschillende problemen die kunnen wijzen op een defecte riolering. Er kunnen milde problemen voorkomen, zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige problemen zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, hoeft u niet direct te denken aan een kapot riool. Als de problemen blijven voortduren, is het raadzaam om een rioolinspectie te laten uitvoeren.

Naast verstoppingen kan er ook sprake zijn van een totaalverstopping, te herkennen aan overstromingen rond de afvoerputjes in uw woning. Dit wijst ook op een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstopping hebben een defect riool als oorzaak. Indien u een kelder heeft, kunnen bij een kapotte riolering water of schimmel optreden in de kelder zelf of in de kruipruimte. In deze situaties is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Hoe ontstaat een kapot riool?

Een riool kan door diverse redenen beschadigd raken. Zowel interne als externe invloeden kunnen hierbij een rol spelen. Ouderdom en onjuiste ophanging van het riool kunnen leiden tot slijtage en schade. Ook slecht weer kan het risico op defecten vergroten. Als er te veel druk op het riool komt, is er kans dat het begint te scheuren.

Het afvoersysteem kan scheuren vanuit de muur of intern barsten door druk op het systeem. Een kapotte riolering kan ook ontstaan door de groei van wortels en roestvorming. Het is verstandig om in deze gevallen een rioolinspectie uit te laten voeren voordat met de reparaties wordt gestart.

Waarom kiezen voor een inspectie van uw riool?

Er zijn specialisten die beschikken over geavanceerde hulpmiddelen om een gebrekkig riool te kunnen opmerken. Als het riool wordt geïnspecteerd, ziet u direct waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Zo’n inspectie kan op twee manieren, met een rioolinspectiecamera of met rookdetectie.

Een geavanceerde camera, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te bekijken en problemen te identificeren. Het rookdetectie-apparaat blaast rook het riool in en controleert of deze op bepaalde punten in de riolering verdwijnt. De plek waar de rook verdwijnt is waar het lek zich bevindt.

U kunt een inspectie of herstel van uw riool laten uitvoeren

Twijfelt u of u te maken heeft met een kapotte riolering? Of heeft u regelmatig hinder van problemen met uw riool?Wij zijn er om u te helpen! Neem contact op met J.G. Riooltechniek via 020 213 6025 en plan een afspraak. Daarbij staan we voor u klaar om u te helpen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6025

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!