Riool ontstoppen Purmerend

Zoekt u in Purmerend een rioolontstoppingsbedrijf om het riool of een afvoerleiding te ontstoppen? Loopt het water van het doucheputje, de gootsteen of de wc te langzaam- of helemaal niet meer weg?

Bel J.G. Riooltechniek op 020 - 213 60 25 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Dan helpen we u direct met ontstoppen zodat het afvalwater weer snel en probleemloos kan weglopen.

Hoe gaan we te werk bij het riool ontstoppen in Purmerend?

Hoe we het ontstoppen aanpakken hangt af van het soort leiding waar de verstopping zich in bevindt. Gaat het bijvoorbeeld om de smalle afvoerleiding van de gootsteen dan gebruiken we vrijwel altijd een ontstoppingsveer. Deze brengen we in met een verenmachine en als de sifon is uitgerust met een ontstopping T-stuk kunnen we spoelen terwijl we ontstoppen. De roterende veer maakt de leiding vrij en het vuil wordt op deze manier direct weggespoeld.

Zit de verstopping in een hoofdleiding of ergens buiten, tussen de woning en het gemeentelijke riool, dan beginnen we meestal eerst met een inspectie. Dat doen we om te bepalen waar de verstopping zich precies bevindt en hoe ernstig de verstopping is. We laten een veer met een camera in de rioolbuis en kunnen op een monitor live meekijken hoe de camera zich door het riool beweegt.

Zodra we de bron van de verstopping hebben gevonden bepalen we de meest geschikte methode om de rioolproblemen blijvend op te lossen. Bij een verstopping door een opeenhoping van vuil kiezen we dan meestal voor het schoonspuiten van het riool met water onder hoge druk.

Oorzaken verstopt riool Purmerend

Uiteindelijk zijn er verschillende oorzaken waardoor het riool verstopt kan raken. Veruit het meest gebruikelijk is een opeenhoping van vuil in een afvoerleiding of het riool. Haren, vet, etensresten, zeep, toiletpapier, als het samenklit en ergens blijft steken kan het op termijn allemaal voor een verstopping zorgen. En ook vreemde objecten die in de afvoer, het toilet of het riool terechtkomen willen er nog wel eens voor zorgen dat het afvalwater niet meer wegloopt.

Daarnaast zijn er nog een aantal gebreken aan het riool die een verstopping kunnen veroorzaken. Verzakking is er daar een van. Als de bodem verzakt kan dat er voor zorgen dat rioolbuizen niet langer goed op elkaar aansluiten. Als het ene stuk buis ineens veel hoger of lager komt te liggen dan het aangrenzende deel bemoeilijkt dat een goede doorstroming en hoopt vuil zich makkelijker op.

Hetzelfde probleem speelt wanneer de riolering niet goed is aangelegd. Zitten er te veel haakse bochten in of klopt het aantal graden waarmee het rioolstel dient af te lopen niet (meer), ook dat werkt een verstopping in de hand. En bij een verouderd rioolstelsel zien we soms dat wortels van bomen of struiken via de poreus geworden verbindingen van de rioolbuizen naar binnen groeien. En zo de boel verstoppen.

Voorkom de noodzaak tot riool ontstoppen

Is er dan iets dat u zou kunnen doen om te voorkomen dat u ons nodig heeft om het riool te ontstoppen? Voorkomen is ook in het geval van een verstopping beter dan genezen. Als u er voor zorgt dat er geen vet, etensresten en andere dingen die er niet thuishoren in de afvoer of het toilet verdwijnen, bent u al goed op weg.

Gebruik een zeefje voor de keukenafvoer en gooi gebruikte tampons of maandverband gewoon in de prullenbak. Dan verkleint u het risico op een verstopte afvoer al aanzienlijk.

En wanneer u het idee hebt dat de afvoer toch wat langzamer begint door te lopen, wacht dan niet te lang met hulp inroepen. Samen met een indringende rioollucht is dat het signaal van een beginnende verstopping. Lukt het u met een plopper of ander ontstoppingsmiddel niet om de verstopping zelf te verhelpen, neem dan even contact op. Wij kunnen een beginnende verstopping vaak eenvoudig en snel verhelpen met een rioolreiniging.

Contact met J.G. Riooltechniek voor riool ontstoppen in Purmerend

Laat een verstopping niet uw dagelijkse doen en laten bepalen. Ergert u zich al een poosje aan de slecht doorlopende afvoer? Of durft u nauwelijks nog mensen uit te nodigen omdat er constant een smerige rioollucht in huis aanwezig is? Laat rioolontstoppingsbedrijf J.G. Riooltechniek u helpen met riool ontstoppen.

Als u er vroeg genoeg bij bent voorkomt u dat een verstopping uit de hand loopt. Geen overlopende of onbruikbare toiletten en geen dure spoedklussen. Bel 020 - 213 60 25 of maak gebruik van het contactformulier voor hulp in Purmerend.